Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijkingen oplossen

Hallo,
ik weet niet hoe ik sin2t = -1
exact kan oplossen.
groetjes, Larissa

Lariss
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 februari 2013

Antwoord

Op 6. Goniometrische vergelijkingen oplossen kan je van alles vinden over het oplossen van goniometrische vergelijkingen. Zie onder het kopje Speciaal. Zoiets zal ook wel in je boek staan, denk ik. Dus veel 'sommen' maken zou ik zeggen.

Oplossen

sin 2t = -1

Kijk in de eenheidscirkel en stel vast dat:

2t = 11/2p + k·2p met kÎ

Links en rechts delen door 2 geeft:

t = 3/4p + kp met kÎ

Dat zijn dan ineindig veel oplossingen. Meer moet het niet zijn...

Dus wat is dan precies het probleem?

WvR
donderdag 21 februari 2013

©2001-2024 WisFaq