Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat is voordeliger?

Bij autoverhuurbedrijf AVIS hanteert men de formule
B=0,11a+90
Rent-A-car formule:
B=0,15a+80
Vanaf welk aantal km is AVIS voordeliger dan Rent-A-Car

yalda
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 11 februari 2013

Antwoord

Bereken eerst waar ze 'even duur' zijn:

0,15a+80=0,11a+90
0,04a=10
4a=1000
a=250

Dus bij a=250 betaal je evenveel. Voor a>250 is AVIS goedkoper.

WvR
maandag 11 februari 2013

©2001-2024 WisFaq