Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe vind ik de tweede afgeleide?

Hoe bereken ik de tweede afgeleide van functie f(x)= x Inx.
Wie kan mij hier een voorbeeld van geven?

Gert
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 28 januari 2013

Antwoord

De eerste afgeleide wordt f'(x) = 1 . Ln(x) + x . 1/x = Ln(x) + 1 op grond van de productregel.
En nu bereken je (zelf!) nog even de afgeleide van het gevonden resultaat.

MBL
maandag 28 januari 2013

©2001-2024 WisFaq