Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Som meetkundige rij

Hallo,

Voor een toetsing van hypothese moet ik een theoretische afleiding geven. Ik heb een rij met rede 1/4 en beginwaarde 1/4 en moet de som tot oneindig uitrekenen. Dit zou 1 moeten zijn en wanneer ik dat uitreken met formule s=a·1/(1-r) dan kom ik s=1·1/(1-1/4) uit, wat op 3/4 uitkomt.

Hoe reken ik dit het best uit?

pieter
3de graad ASO - maandag 28 januari 2013

Antwoord

Je schrijft dat a = 1/4 maar neemt a = 1.

MBL
maandag 28 januari 2013

 Re: Som meetkundige rij 
 Re: Som meetkundige rij 

©2001-2024 WisFaq