\require{AMSmath} Functie rechte lijn verschuiven zodat deze parabool raakt Hallo allen,Ik zit met het volgende vraagstuk:Gegeven zijn 2 functies:Parapool P y=x2+3x+5Lijn L1 y=1/3x-1Bepaal nu de functie van lijn L2 die evenwijdig loopt aan L1 en de parabool raakt. Ken Student hbo - maandag 21 januari 2013 Antwoord L2 zal zoiets zijn als y=$\frac{1}{3}$x+b. Snijden met P geeft:x2+3x+5=$\frac{1}{3}$x+bOplossen en 'eisen' dat de vergelijking slechts één oplossing heeft. Denk aan de ABC-formule.Lukt dat? WvR maandag 21 januari 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo allen,Ik zit met het volgende vraagstuk:Gegeven zijn 2 functies:Parapool P y=x2+3x+5Lijn L1 y=1/3x-1Bepaal nu de functie van lijn L2 die evenwijdig loopt aan L1 en de parabool raakt. Ken Student hbo - maandag 21 januari 2013
Ken Student hbo - maandag 21 januari 2013
L2 zal zoiets zijn als y=$\frac{1}{3}$x+b. Snijden met P geeft:x2+3x+5=$\frac{1}{3}$x+bOplossen en 'eisen' dat de vergelijking slechts één oplossing heeft. Denk aan de ABC-formule.Lukt dat? WvR maandag 21 januari 2013
WvR maandag 21 januari 2013
©2001-2024 WisFaq