\require{AMSmath} Vergelijking met onbekende y Voor een vraagstuk moet ik de volgende vergelijking oplossen.0,878 = y + (1/20y)2Hoe kom ik tot een waarde van y? Kelvin Student hbo - vrijdag 18 januari 2013 Antwoord Bedoel je dit?$0,878 = y + \left( {\frac{1}{{20}}y} \right)^2$Dat is een kwadratische vergelijking:$\begin{array}{l} \frac{1}{{400}}y^2 + y - 0,878 = 0 \\ y^2 + 400y - 351,2 = 0 \\ \end{array}$...en dan de ABC-formule of kwadraatafsplitsen?Zou dat lukken?Zie eventueel 2. Tweedegraads-vergelijkingen oplossen WvR vrijdag 18 januari 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Voor een vraagstuk moet ik de volgende vergelijking oplossen.0,878 = y + (1/20y)2Hoe kom ik tot een waarde van y? Kelvin Student hbo - vrijdag 18 januari 2013
Kelvin Student hbo - vrijdag 18 januari 2013
Bedoel je dit?$0,878 = y + \left( {\frac{1}{{20}}y} \right)^2$Dat is een kwadratische vergelijking:$\begin{array}{l} \frac{1}{{400}}y^2 + y - 0,878 = 0 \\ y^2 + 400y - 351,2 = 0 \\ \end{array}$...en dan de ABC-formule of kwadraatafsplitsen?Zou dat lukken?Zie eventueel 2. Tweedegraads-vergelijkingen oplossen WvR vrijdag 18 januari 2013
WvR vrijdag 18 januari 2013
©2001-2024 WisFaq