Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren via substitutie

Hoi, ik kreeg voor wiskunde een oefening ivm integreren via substitutie maar ik geraak steeds vast. Ik vind ook nergens een soortgelijke oefening terug.

$
\int {\Large\frac{{dx}}{{\cos ^2 x \cdot \sqrt {\tan x - 1} }}}
$

Alvast bedankt

Joran
3de graad ASO - donderdag 17 januari 2013

Antwoord

Stel de wortelvorm t en bedenk dat de afgeleide van tan(x) in de noemer staat!

MBL
donderdag 17 januari 2013

©2001-2024 WisFaq