Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Meetkundige rijen

Hallo,

Ik vroeg me af hoe je de volgende meetkundige somrij kunt berekenen. De meetkundige somrijen van de eerste ... termen is geen probleem voor mij. Maar ik weet niet hoe ik het met deze aan moet/kan pakken omdat deze niet bij k = 0 beginnen:

12 boven het sigma teken
k = 3 onder het sigma teken $\to$ 64 maal 1/2 tot de macht k

Als er ipv die 3 een 0 had gestaan was het gemakkelijk geweest, maar nu kom ik er echt niet aan uit.

Bedankt voor de hulp!

Daniel
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 17 januari 2013

Antwoord

$\sum\limits_{n=3}^{12}u_n=\sum\limits_{n=0}^{12}u_n-\sum\limits_{n=0}^{2}u_n$

hk
donderdag 17 januari 2013

©2001-2024 WisFaq