Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat is (cos t, cos t)?

Wat heeft 2Ö2/ p te maken met (cos t, cos t)?
Is het misschien de snelheid van deze beweging?

maria
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 14 januari 2013

Antwoord

Geen idee wat dat ermee te maken heeft.
Uit x = cos(t) en y = cos(t) volgt x = y en dat gaat over een stukje rechte lijn.
Een 'stukje' omdat cos(t) nou eenmaal opgesloten zit tussen -1 en 1 en dús hebben x en y ook niet veel speelruimte.
Plot de grafiek maar eens op je GR. Eerst even via 'mode' naar PAR gaan en niet in graden maar in radialen werken.

MBL
woensdag 16 januari 2013

©2001-2024 WisFaq