\require{AMSmath} Partiële integratie integreer de functie : x^2*sint(3*x)*dx met grenzen : ondergrens = 0 bovengrens = pi/3 dus ik probeer eerst de onbepaalde integraal van deze functie te bepalen ..; maar ik kom telkens iets anders uit dan in het boek , of in maple ... zou iemand de onbepaalde integraal voor mij met tussen stappen eens kunnen uitwerken ? die zou volgens maple moeten zijn : Int(x^2*sin(3*x),x)=( opgave ) -1/3*x^2*cos(3*x)+2/27*cos(3*x)+2/9*x*sin(3*x) (uitkomst onbepaalde integraal) benjam 3de graad ASO - zaterdag 25 januari 2003 Antwoord Hoi, Je vraag dus naar de onbepaalde integraal van x2.sin(3x). int(x2.sin(3x)dx)= -1/3.int(x2.d(cos(3x)))= (p.i.) -1/3.[x2.cos(3x)-int(2x.cos(3x)dx)]= -1/3.x2.cos(3x)+2/3.1/3.int(x.d(sin(3x)))= (p.i.) -1/3.x2.cos(3x)+2/9.[x.sin(3x)-int(sin(3x)dx)]= -1/3.x2.cos(3x)+2/9.x.sin(3x)-2/9.(-1/3).int(d(cos(3x)))= -1/3.x2.cos(3x)+2/9.x.sin(3x)+2/27.cos(3x)+cte (p.i.)=partieel integreren Groetjes, Johan andros maandag 27 januari 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
integreer de functie : x^2*sint(3*x)*dx met grenzen : ondergrens = 0 bovengrens = pi/3 dus ik probeer eerst de onbepaalde integraal van deze functie te bepalen ..; maar ik kom telkens iets anders uit dan in het boek , of in maple ... zou iemand de onbepaalde integraal voor mij met tussen stappen eens kunnen uitwerken ? die zou volgens maple moeten zijn : Int(x^2*sin(3*x),x)=( opgave ) -1/3*x^2*cos(3*x)+2/27*cos(3*x)+2/9*x*sin(3*x) (uitkomst onbepaalde integraal) benjam 3de graad ASO - zaterdag 25 januari 2003
benjam 3de graad ASO - zaterdag 25 januari 2003
Hoi, Je vraag dus naar de onbepaalde integraal van x2.sin(3x). int(x2.sin(3x)dx)= -1/3.int(x2.d(cos(3x)))= (p.i.) -1/3.[x2.cos(3x)-int(2x.cos(3x)dx)]= -1/3.x2.cos(3x)+2/3.1/3.int(x.d(sin(3x)))= (p.i.) -1/3.x2.cos(3x)+2/9.[x.sin(3x)-int(sin(3x)dx)]= -1/3.x2.cos(3x)+2/9.x.sin(3x)-2/9.(-1/3).int(d(cos(3x)))= -1/3.x2.cos(3x)+2/9.x.sin(3x)+2/27.cos(3x)+cte (p.i.)=partieel integreren Groetjes, Johan andros maandag 27 januari 2003
andros maandag 27 januari 2003
©2001-2024 WisFaq