Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten van grafieken berekenen

Hallo,

Ik ben bezig met het berekenen van snijpunten van grafieken. ik weet wel wat de formule daarvoor is; f(x)=g(x) dit lukt me wel. Maar met de gegeven functies weet ik niet hoe ik dit aan moet pakken.
f(x)=(x+3)/(2x+1), een gebroken lineaire functie.
g(x)=3x-5.

Ik snap niet wat ik hier moet doen. Graag wil ik uitleg op deze vraag. Alvast bedankt.

Gert K
Student hbo - vrijdag 11 januari 2013

Antwoord

Kruislings vermenigvuldigen!
(x + 3) = (2x + 1)(3x - 5) enz.

MBL
vrijdag 11 januari 2013

©2001-2024 WisFaq