Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vormen vereenvoudigen

Ik moet de volgende vorm vereenvoudigen:

sin3ß+cos3ß+sinß.cos2ß+sin2ß.cosß-sinß-cosß

Zou iemand mij kunnen verder helpen?

Rob
2de graad ASO - zaterdag 25 januari 2003

Antwoord

Hoi,

Zet eers cos(ß)apart:
cos(ß)[sin3(ß)/cos(ß) + cos2(ß) + sin(ß)cos(ß) + sin2(ß) - sin(ß)/cos(ß) - 1]

cos2(ß) + sin2(ß) = 1
Dus tussen de haakjes verschijnt er 1-1

men krijgt: cos(ß)[sin3(ß)/cos(ß) + sin(ß)cos(ß) - sin(ß)/cos(ß)]
Alles op gelijke noemer zetten:
cos(ß)[(sin3(ß)+sin(ß)cos2(ß)-sin(ß))/cos(ß)]
de cos(ß) valt dus weg en er blijft over:
sin3(ß) + sin(ß)cos2(ß) - sin(ß)
nu zetten we sin(ß) apart:
sin(ß)[sin2(ß) + cos2(ß) - 1]
opnieuw is sin2(ß) + cos2(ß) = 1
we krijgen dus sin(ß)[1 - 1]
= 0

Koen
zaterdag 25 januari 2003

©2001-2024 WisFaq