Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 69464 

Re: Re: Bepaal maximale winst met quotientregel

Veel duidelijker dank je wel! mog even voor de zekerheid je doet dan gewoon 2700·a=2700a en 2700·200=540000
2700a valt weg met de -2700a (aan de andere kant zeg maar) en dat doe je dan ook maal 1 dus blijft het zelfde dus en daar trek je dus de breuk vanaf dus: 540000-6(a+200)2

heel erg bedankt!!

Caroly
Student universiteit - maandag 7 januari 2013

Antwoord

Ik denk dat je het door hebt. Om alle twijfels bij je weg te nemen, laat ik je de afgeleide zien van de eerste breuk uit je formule. Dat gaat natuurlijk via de quotiëntregel en levert op:
[(a+200).2700 - 2700a.1]/[(a+200)2] = (2700a + 540000 - 2700a)/(a+200)2 = 540000/(a+200)2

Merk op dat de noemer niet wordt uitgewerkt! Natuurlijk mag je dat best doen, maar meestal is het alleen maar veel werk en levert het weinig winst op.
Verder zul je het nu wel doorhebben. Zoniet, aarzel niet terug te komen.

MBL
maandag 7 januari 2013

©2001-2024 WisFaq