Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe reken ik q uit?

600=1680-80·Öq

Ik moet dus q uitrekenen maar hoe doe ik dat. Mijn antwoorden boek zegt dat Öq=13,5 maar ik kom steeds op 1000 uit ( 1680-80·Öq=600Þ 1080-80·Öq=0 Þ1000·Öq=0 Þ1000=Öq dat doe ik maar het antwoord klopt dus niet, wat doe ik fout)

Bij voorbaat dank!!

Caroly
Student universiteit - maandag 7 januari 2013

Antwoord

Oeps... ik geloof dat je hier van 1080-80Öq zo maar 1000Öq maakt. Dat klopt niet. Je kunt alleen maar gelijksoortige termen optellen.

$
\begin{array}{l}
600 = 1680 - 80\sqrt q \\
- 1080 = - 80\sqrt q \\
\sqrt q = \frac{{ - 1080}}{{ - 80}} = 13\frac{1}{2} \\
\end{array}
$

WvR
maandag 7 januari 2013

©2001-2024 WisFaq