Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bij welke dagproductie is de dagopbrengst maximaal

Hey,

je hebt de volgende 2 formules:
prijsafzetforumule p=1680-80·Öq
dagopbrengst R= p·q
Bij welke dagopbrengst is de productie maximaal?

Ik snap dat ik de 2 forumules moet combineren. Dus R= pg = (1680-80·Öq)· q = 1680q-80qÖq.
alleen de volgende stap snap ik niet, die moet zijn: dR/dq= 1680-80·3/2·Öq
Hoe komen ze aan die 3/2 ?

BVD!

Caroly
Student universiteit - maandag 7 januari 2013

Antwoord

dR/dq is de afgeleide van R.

$
\begin{array}{l}
R(q) = 1680q - 80q\sqrt q \\
R(q) = 1680q - 80 \cdot q^{\frac{3}{2}} \\
\frac{{dR}}{{dq}} = 1680 - 80 \cdot \frac{3}{2}q^{\frac{1}{2}} \\
\frac{{dR}}{{dq}} = 1680 - 120\sqrt q \\
\end{array}
$

Zie 2. Exponentenregel

WvR
maandag 7 januari 2013

©2001-2024 WisFaq