Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 69454 

Re: Grote O

f(x)= O(h(x))wanneer x$\to$x0
betekent dat er een M0 en een d0 bestaan zodat als 0||x-x0||d dat dan ||f(x)|| M h(x). (De || || is de norm).

DeMerl
Student universiteit België - maandag 7 januari 2013

Antwoord

Heb je zelf al niet wat waarden voor $d$ en $M$ geprobeerd?
Ik zou denken dat $d$ niet al te groot moet zijn, neem bijvoorbeeld $d=\frac12$; op het interval $[-d,d]$ geldt $\frac12\le 1-x\le\frac32$ en $\frac14\le(1-x)^2\le\frac54$. Dan zou je daarna $M=10$ kunnen nemen.

kphart
donderdag 10 januari 2013

©2001-2024 WisFaq