Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Graag een duidelijk antwoord op deze rekensom

Graag zou ik een duidelijk antwoord willen op de de volgende [ eigenlijk ] rekensom:
30 + 30 x 0 + 1 = ...
In mijn rekenopleiding heb ik geleerd dat vermenigvuligen eerder aan beurt is dan optellen of aftrekken. Dus dan zou dit zijn: 30 x 0 =0
dan: 30 + 1 = 31
"Discussie" zegt dat 30+30 = 60 x 0 = 0 + 1 = 1 als uitkomst behoort te zijn.
Wie geeft mij het enige echte antwoord.

heine
Student hbo - zondag 6 januari 2013

Antwoord

Daar kan bijna geen discussie over bestaan. Vermenigvuldigen en delen gaan voor optellen en aftrekken. De uitkomst:

30 + 30 × 0 + 1 = 30 + 0 + 1 = 31

...en anders niet.

WvR
zondag 6 januari 2013

 Re: Graag een duidelijk antwoord op deze rekensom 

©2001-2024 WisFaq