\require{AMSmath} Negatieve breuken herleiden Hoe kan ik negatieve breuken herleiden?Want bij mij staat in mijn wiskundeboek dit:-5/10-21/-15-14/-2Hoe kan ik dat soort sommen berekenen?Bedankt, Senna Senna Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 5 januari 2013 Antwoord Het is niet veel anders dan bij 'normale' breuken. Zal ik je de uitwerking geven? Dan moet je maar 's kijken wat je wel en niet begrijpt:$\large\begin{array}{l} - \frac{5}{{10}} = - \frac{1}{2} \\ - \frac{{21}}{{15}} = - \frac{7}{5} = - 1\frac{2}{5} \\ \frac{{ - 14}}{{ - 2}} = 7 \\ \end{array}$Je gebruikt naar het normale 'teller en noemer delen door hetzelfde' bijvoorbeeld ook 'min gedeeld door min is plus'. WvR zaterdag 5 januari 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan ik negatieve breuken herleiden?Want bij mij staat in mijn wiskundeboek dit:-5/10-21/-15-14/-2Hoe kan ik dat soort sommen berekenen?Bedankt, Senna Senna Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 5 januari 2013
Senna Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 5 januari 2013
Het is niet veel anders dan bij 'normale' breuken. Zal ik je de uitwerking geven? Dan moet je maar 's kijken wat je wel en niet begrijpt:$\large\begin{array}{l} - \frac{5}{{10}} = - \frac{1}{2} \\ - \frac{{21}}{{15}} = - \frac{7}{5} = - 1\frac{2}{5} \\ \frac{{ - 14}}{{ - 2}} = 7 \\ \end{array}$Je gebruikt naar het normale 'teller en noemer delen door hetzelfde' bijvoorbeeld ook 'min gedeeld door min is plus'. WvR zaterdag 5 januari 2013
WvR zaterdag 5 januari 2013
©2001-2024 WisFaq