\require{AMSmath} Partieel integreren? Hallo, ik zit vast met de volgende integraal , kan iemand een hint geven hoe deze op te lossen? met partieel integreren kom ik er niet uit...$\Large\int {\frac{{dp}}{{p(a - bp)}}}$Bedankt gijs Student hbo - vrijdag 4 januari 2013 Antwoord Wat dacht je van breuksplitsen?Probeer ${\Large\frac{1}{{p(a - bp)}}}$ te schrijven als $\Large\frac{{...}}{p} + \frac{{...}}{{a - bp}}$Als het goed kom je uit op:$\Large\frac{1}{{p(a - bp)}} = \frac{1}{{ap}} + \frac{b}{{a\left( {a - bp} \right)}}$...en dan zal het wel lukken, denk ik.psWaarom rare tekens gebruiken als je gewoon 'a' en 'b' kan schrijven? WvR vrijdag 4 januari 2013 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik zit vast met de volgende integraal , kan iemand een hint geven hoe deze op te lossen? met partieel integreren kom ik er niet uit...$\Large\int {\frac{{dp}}{{p(a - bp)}}}$Bedankt gijs Student hbo - vrijdag 4 januari 2013
gijs Student hbo - vrijdag 4 januari 2013
Wat dacht je van breuksplitsen?Probeer ${\Large\frac{1}{{p(a - bp)}}}$ te schrijven als $\Large\frac{{...}}{p} + \frac{{...}}{{a - bp}}$Als het goed kom je uit op:$\Large\frac{1}{{p(a - bp)}} = \frac{1}{{ap}} + \frac{b}{{a\left( {a - bp} \right)}}$...en dan zal het wel lukken, denk ik.psWaarom rare tekens gebruiken als je gewoon 'a' en 'b' kan schrijven? WvR vrijdag 4 januari 2013
WvR vrijdag 4 januari 2013
©2001-2025 WisFaq