Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 69417 

Re: Re: Cirkelvormige beweging

Alvast ontzettend bedankt voor dit antwoord, ik zit al uren doelloos het internet af te speuren om iets te vinden wat zou helpen. Ik snap het idee met de stelling van Pythagoras, maar begrijp nog niet hoe dat leidt tot (cos(t), sin(t)) voor een punt op die cirkel met straal 1.

Maike
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 2 januari 2013

Antwoord

Doen we het gewoon nog een keer een pietsie anders.
1) Teken een cirkel rond O met straal 1.
2) Neem (in het eerste kwadrant, dus rechtsboven) een punt P op de cirkel.
3) Trek OP en neem recht onder P het punt A op de x-as.
Dan is OA = x en AP = y
4) Noem de hoek tussen OP en OA (dus de x-as) t.
5) Uit de goniometrie weet je nu dat cos(t) = OA/OP = OA/1 = OA = x
en sin(t) = AP/OP = AP/1 = AP = y

Conclusie: cos(t) = x en sin(t) = y

MBL
woensdag 2 januari 2013

 Re: Re: Re: Cirkelvormige beweging 

©2001-2024 WisFaq