Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

hoi,

Ik moet de volgende vergelijking oplossen:
1/4(x-2)=3(x-2)-11
Mijn volgende stap is dan:
1(x-2) = 12(x-2)-44
Alleen de volgende stap snap ik niet, die moet zijn:
-11(x-2)=-44
Je kunt toch niet zomaar die (x-2) eraf halen zonder dat dat gevolgen heeft voor de linker kant? (de -11 snap ik wel).
Bij voorbaat dank!

Caroly
Student universiteit - woensdag 2 januari 2013

Antwoord

Toch wel. Als je 'x-2' beschouwt als een getal dan kan je best 'links' en 'rechts' 12·(x-2) aftrekken. 'Rechts' houd je dan -44 over en 'links' krijg je -11·(x-2). Geen probleem lijkt me...

Als y=x-2 zou zijn dan zou je zoiets krijgen:

y=12y-44
-11y=-44
y=4

Dus...

WvR
woensdag 2 januari 2013

©2001-2024 WisFaq