Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vereenvoudigen breuken als macht

Hoi,

de vraag is S1/2/S-3/2 x 2√S4

Het gedeelte na x snap ik want dat is S4/2 maar het eerste gedeelte moet ook S4/2 worden. Hoe komen ze daarbij? ik weet dat als je machten moet delen dat je ze van elkaar mag aftrekken maar het komt bij mij niet uit.
M.a.w. dan wordt het S1/2--3/2 = S2
Bij voorbaat dank!

Caroly
Student universiteit - dinsdag 1 januari 2013

Antwoord

Eh!? Daar komt ie dan:

$
\Large\frac{{s^{\frac{1}{2}} }}{{s^{ - \frac{3}{2}} }} \cdot 2\sqrt {s^4 } = s^{\frac{1}{2}} \cdot s^{\frac{3}{2}} \cdot 2 \cdot s^{\frac{4}{2}} = 2s^4
$

Zoiets?

Kan je ophouden met Ù te gebruiken in plaats van ^. Dank u!

WvR
dinsdag 1 januari 2013

©2001-2024 WisFaq