Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Directe formule voor een rij

Gegeven is de rij:

1,-2,4,-8,16,-32

geef een directe formule voor de rij begin de nummering met 0
ik zie wel een regelmaat eerst wordt er met -2 vermenigvuldigd dus u(n)=-2n maar ik kan hier niet vanaf 0 beginnen want dan is de beginterm gaan 1 maar 0ik koet wel nemen n=1,2,3 enz..of mijn formule klopt niet...

bouddo
Leerling mbo - dinsdag 1 januari 2013

Antwoord

u(n) = (-2)n is misschien iets. Bedenk dat een getal tot de nulde macht gelijk is aan 1.

MBL
dinsdag 1 januari 2013

©2001-2024 WisFaq