Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68703 

Re: Schrijf winstfunctie als functie en wanneer is winst maximaal

Ik zit toevallig met dezelfde opgave voor me.

Hiervan snap ik alleen niet hoe ik uit q = 100 - 0,2p p=500-5q krijg. Althans ik denk p te verkrijgen door 100 te delen door 0,2 = 500 alleen hoe kom ik dan aan -5q?

Japie
Student universiteit - zaterdag 29 december 2012

Antwoord

Japi,
Beide leden met 5 vermenigvuldigen.

kn
zaterdag 29 december 2012

©2001-2024 WisFaq