\require{AMSmath} Gulden rechthoek Hallo,Ik snap niet waarom we in een gulden rechthoek telkens vierkanten krijgen met zijden phi, phi2, phi3,...Alvast bedankt ! Özlem 3de graad ASO - zaterdag 29 december 2012 Antwoord Ik weet niet wat je precies bedoelt... Ik heb maar 's een tekening gemaakt:Als je dan kijkt naar de oppervlakte van de vierkanten dan krijg ik zoiets al:$\begin{array}{l} Onthouden:\phi ^2 = \phi + 1 \\ 1^2 = 1 \\ \phi ^2 = \phi + 1 \\ \left( {\phi + 1} \right)^2 = \phi ^2 + 2\phi + 1 = \phi + 1 + 2\phi + 1 = 3\phi + 2 \\ \left( {2\phi + 1} \right)^2 = 4\phi ^2 + 4\phi + 1 = 4\phi + 4 + 4\phi + 1 = 8\phi + 5 \\ \left( {3\phi + 2} \right)^2 = 9\phi ^2 + 12\phi + 4 = 9\phi + 9 + 12\phi + 4 = 21\phi + 13 \\ \left( {5\phi + 3} \right)^2 = 25\phi ^2 + 30\phi + 9 = 25\phi + 25 + 30\phi + 9 = 55\phi + 34 \\ ... \\ \end{array}$Als je van rechts naar links leest zie je de rij van Fibonacci staan. Dat is dan wel weer aardig.Ik weet niet of je zoiets bedoelde. Hopelijk heb je er toch iets aan. Anders nog maar even verder vragen. WvR zondag 30 december 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik snap niet waarom we in een gulden rechthoek telkens vierkanten krijgen met zijden phi, phi2, phi3,...Alvast bedankt ! Özlem 3de graad ASO - zaterdag 29 december 2012
Özlem 3de graad ASO - zaterdag 29 december 2012
Ik weet niet wat je precies bedoelt... Ik heb maar 's een tekening gemaakt:Als je dan kijkt naar de oppervlakte van de vierkanten dan krijg ik zoiets al:$\begin{array}{l} Onthouden:\phi ^2 = \phi + 1 \\ 1^2 = 1 \\ \phi ^2 = \phi + 1 \\ \left( {\phi + 1} \right)^2 = \phi ^2 + 2\phi + 1 = \phi + 1 + 2\phi + 1 = 3\phi + 2 \\ \left( {2\phi + 1} \right)^2 = 4\phi ^2 + 4\phi + 1 = 4\phi + 4 + 4\phi + 1 = 8\phi + 5 \\ \left( {3\phi + 2} \right)^2 = 9\phi ^2 + 12\phi + 4 = 9\phi + 9 + 12\phi + 4 = 21\phi + 13 \\ \left( {5\phi + 3} \right)^2 = 25\phi ^2 + 30\phi + 9 = 25\phi + 25 + 30\phi + 9 = 55\phi + 34 \\ ... \\ \end{array}$Als je van rechts naar links leest zie je de rij van Fibonacci staan. Dat is dan wel weer aardig.Ik weet niet of je zoiets bedoelde. Hopelijk heb je er toch iets aan. Anders nog maar even verder vragen. WvR zondag 30 december 2012
WvR zondag 30 december 2012
©2001-2024 WisFaq