Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 69387 

Re: Regels voor vergelijking met machten

Nogmaals bedankt maar kom er nog niet uit..
5V2-3V-2=0
v[5v-3]=2
v=2 en 5V-5 dus V=1
wat doe ik fout?

daphne
Student hbo - zaterdag 29 december 2012

Antwoord

Daphne,
Je hebt een kwadratische vergelijking. Wortels vinden met wortel formule of ontbinden in factoren. 5V2-3V-2=5V2-5V+2V-2=5V(V-1)+2(V-1)=(V-1)(5V+2)=0.

kn
zaterdag 29 december 2012

©2001-2024 WisFaq