Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rijen en reeksen

Hieronder staat van een aantal rijen het begin , Het vervolg raad je vanzelf wel. stel voor elke rij een mogelijke directe formule op. begin de nummering met 0.

a. 1,1/2,1/3,1/4,1/5,1/6,...
u(n)=1/(n+1)

b. 6,11,16,21,
u(n)=1/(n+5)

c. 1,-2,4,-8,16,-32,...
u(n)=-2n+4n nee ik kan deze niet maken in een formule

bouddo
Leerling mbo - vrijdag 28 december 2012

Antwoord

a) goed
b) u(n) = 6 + 5n
c) u(n) = (-2)n

MBL
vrijdag 28 december 2012

©2001-2024 WisFaq