Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiëren

Goedendag, ik moet de 2e afgeleide bepalen van 5·cos(0,5t)

Voor de eerste afgeleide kom ik op:
-5.0,5sin(0,5t)=5.0,5cos(0,5t+0,5pi)

Voor de tweede afgeleide kom ik op;
-5.0,5.0,5sin(0,5t)=-5/4cos(0,5t+0,5pi)

...en hier zit het probleem het antwoord geeft -5/4cos(0,5t) naar mijn idee ontbreekt hier de 0,5pi of zie ik iets over het hoofd?

Gijs
Student hbo - zaterdag 22 december 2012

Antwoord

$
\begin{array}{l}
f(x) = 5\cos \frac{1}{2}t \\
f'(x) = - 2\frac{1}{2}\sin \frac{1}{2}t \\
f''(x) = - 1\frac{1}{4}\cos \frac{1}{2}t \\
\end{array}
$
Meer moet het niet zijn toch?

WvR
zaterdag 22 december 2012

©2001-2024 WisFaq