Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Toepassingen

Bij vraag 31c wordt een grafiek gevraagd hoe zou ik die moeten maken? of kan ik deze overslaan en is dit niet zo belangerijk?
Want ze geven ook geen grafiek in de antwoorden achterin
Een puntmassa P ligt op een ronddraaiende schijf
De afstand van P tot het middelpunt van draaiing is 20 cm
de schijf draaiteenparig met een toerental van 2 omw/s
a. Bereken dehoek snelheid van P
b.bereken de baansnelheid van P als p op 10 cm van het middelpunt ligt
c Maak een grafische voorstelling van het verband tussen hoeksnelheidde baansnelheid van P
De afstand r van P tot het middelpunt is de variable op [0,40 cm] (moet ik de formule v=wr gebruiken en dan dit op de rekenmachine inveren als y=x maar wat is dan de rc?)
a.w=2pi*n=12.56 rad/s
b.v=wr=125.6 cm/s
c ?

bouddo
Leerling mbo - zaterdag 22 december 2012

Antwoord

Alle punten gaan per seconde twee keer rond en hebben alle dezelfde hoeksnelheid. Die heb je al berekend en dus is je formule v = 12.56r.
Dit is de formule die hoort bij een lijnstuk want je moet r laten variëren van 0 tot 40.

Het kan ook als volgt.

Een punt op afstand r van het middelpunt draait cirkels met een lengte van 2.π r en elk rondje duurt een halve seconde. De baansnelheid bedraagt dus 4.π r cm/sec

Of dit allemaal belangrijk is, kan ik niet zeggen. Er zijn heel veel dingen te bedenken die we belangrijker zullen vinden, maar als ze jou nou nét dit soort vragen willen stellen, dan kan onbelangrijk ineens veranderen in belangrijk.

MBL
zondag 23 december 2012

©2001-2024 WisFaq