Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Puntmassa

Puntmassa P wordt vanaf een hoogte vanaf 20 m boven de grond verticaal naar boven geschoten met een beginsnelheid van 70 m/s. Na 10 s wordt puntmassa Q vanaf dezelfde plaats verticaal naar boven geschoten met een beginsnelheid van 20 m/s g=10 m/s2
a.Bepaal de grootste hoogte die de puntmassa's bereiken
b.Indien het startpunt als oorsprong genomen wordt hoe luiden dan de plaats en snelheidfunties van P en Q
cBereken het tijdstip waarop en de plaats waar ze elkaar passeren


a. de grootste wordt bereikt als de eindsnelheid v(t)=0
v(t)=v(0)+gt
0=70-10t
t=7 s
na 7 s heeft de punt massa dus een hoogte bereikt van y(7)
=20+v(0)t+1/2gt2
=20+70·7-5·49=265m
b) P:y(t)=-5t2+70t (dit heb ik overgenomen dit begrijp de beginhoogte van 20 valt weg)
en dus de snelheidsfunctie wordt -10t+70
Met Q heb ik meer moeite om in te zien:
Q:y(t)=-5t2+120t-700 (hoe komen ze hier aan 120t en -700??)
v(t)=-10t+120
c)ik zie dat yq aan yp moet gelijk stellen? maar ik begrijp niet hoe ze komen aan de plaatsfunctie van q als men in de oorsprong begint

bouddo
Leerling mbo - zaterdag 22 december 2012

Antwoord

Is de beginsnelheid van Q niet 120 m/s i.p.v. 20 m/s??

MBL
zaterdag 22 december 2012

©2001-2024 WisFaq