Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afhankelijkheid

Voor welke waarden van x zijn de volgende vectoren afhankelijk?
a=(3,x,6)b=(-1,-3,2) en c=(-2,4,1)

hoe moet ik dit het beste oplossen

bouddo
Leerling mbo - vrijdag 21 december 2012

Antwoord

Vector a moet te schrijven zijn als lineaire combinatie van b en c.
Dit betekent dus: a = p.b + q.c
Als je nu alleen let op het eerste en het derde kental, dan vind je
-p - 2q = 3 en 2p + q = 6.
Hiermee kun je p en q bepalen. (p = 5 en q = -4)
Kijk nu naar de middelste kentallen (coördinaten)

MBL
vrijdag 21 december 2012

©2001-2024 WisFaq