Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een omhooggegooid voorwerp

Bij het volgende vraagstuk loop ik vast op het bepalen van het begin:

VANAF EEN HOOGTE VAN 100M boven de grond wordt een puntmassa verticaal naar boven gegooid g=10 m/s2.
na 10 s bereikt de puntmassa de grond.
Bereken met welke snelheid de puntmassa gestart is

De plaatsfunctie is : y(t)=y(0)+v(0)t+$\frac{1}{2}$gt2

Ik weet niet welke componenten ik moet invullen ik weet: y(t)=0 bij het neerkomen dan kan ik t uitrekenen maar dat gaat niet want ik moet v(0) weten en die wordt zojuist gevraagd dan de snelheidsfunctie v(t)=v(0)+gt ik weet aan het eind is v(t)=0 maar ik weet hier de tijd niet hoelang hij erover gedaan heeft om die v(t) te bereiken

bouddo
Leerling mbo - vrijdag 21 december 2012

Antwoord

Moet het niet y(t)=10+v0·t$-\frac{1}{2}$gt2 zijn?
Zo ja, vul in y(10)=0 en je kunt v0 uitrekenen.

WvR
vrijdag 21 december 2012

©2001-2024 WisFaq