\require{AMSmath} Straal van een cirkel Hoe kan ik de straal van een cirkel berekenen als ik alleen de oppervlakte weet? lisa Leerling mbo - maandag 17 december 2012 Antwoord De formule voor de oppervlakte van een cirkel: $ O = \pi r^2 $ Met O:de opperlvlakte en r:de straal. Vul de oppervlakte in en bereken r. Voorbeeld $ \begin{array}{l} O = 100 \\ \pi r^2 = 100 \\ r^2 = \frac{{100}}{\pi } \approx {\rm{31}}{\rm{,83}} \\ {\rm{r}} \approx \sqrt {{\rm{31}}{\rm{,83}}} \approx {\rm{5}}{\rm{,64}} \\ \end{array} $ ..en gebruik je rekenmachine... WvR maandag 17 december 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan ik de straal van een cirkel berekenen als ik alleen de oppervlakte weet? lisa Leerling mbo - maandag 17 december 2012
lisa Leerling mbo - maandag 17 december 2012
De formule voor de oppervlakte van een cirkel: $ O = \pi r^2 $ Met O:de opperlvlakte en r:de straal. Vul de oppervlakte in en bereken r. Voorbeeld $ \begin{array}{l} O = 100 \\ \pi r^2 = 100 \\ r^2 = \frac{{100}}{\pi } \approx {\rm{31}}{\rm{,83}} \\ {\rm{r}} \approx \sqrt {{\rm{31}}{\rm{,83}}} \approx {\rm{5}}{\rm{,64}} \\ \end{array} $ ..en gebruik je rekenmachine... WvR maandag 17 december 2012
WvR maandag 17 december 2012
©2001-2024 WisFaq