Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Probleem hoofdstuk rijen en reeksen

Ik heb een probleem bij het invoeren van een formule mijn grafische rekenmachine is gestolen en ben bezig er een te kopen maar probeer niet achterop te raken.
ik gebruik de online grafische rekenmachine www.desmos.com/calculator
daarbij probeer ik de volgende recursie formule voor het saldo s(t) met s(0)=1240 en een renteverhoging van 0.05% S(t)=s(n-1)1.005+50 als een een directe formule te beschouwen en in te voeren als y
y(t)=y(y-1)1.005+50 maar de onlinerekenmachine geeft geen informatie als ik dit intik blijkbaar moet je toch een tabel gebruiken en die kan ik hier niet vinden ik moet nog veel vraagstukken maken maar wat is het beste om te doen dit hoofdstuk overslaan en met een ander hoofdstuk beginnen of toch proberen de vraagstukken te maken die zonder tabel hoeven Het volgende hoofdstuk is kansrekening en daar komen stochasten aan te pas het hoofdstuk daarna is differentieren

bouddo
Leerling mbo - zondag 16 december 2012

Antwoord

Misschien moet je uitwijken naar een andere online machine. Kijk eens bij TI83 emulator, waarbij 83 ook 84 mag zijn.
Ook 'virtuele TI84' levert deze mogelijkheid.

MBL
zondag 16 december 2012

©2001-2024 WisFaq