Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Beginsnelheid en wrijving

Goede morgen,
Een bal rolt over een baan met een beginsnelheid
v(...(0) van 8 m/s.Door wrijving vermindert die snelheid tot 2m/s.
Hoe ver rolt de bal.
Ik stelde de snelheid :
v(t)=t+8 en verder door wrijving t+8-6=t+2
s(t)= t2/2+2t met C=0 want als s=0 is ook t=0 en C=0 (C=constante)
Hoe moet ik nu verder met de begrenzing om te komen , volgens het register, tot een afstand van 16 meter??
Groetjes en bedankt voor jullie inzet !
Rik

Rik Le
Iets anders - zaterdag 15 december 2012

Antwoord

Als v = t + 8, dan neemt de snelheid steeds toe, wat niet kan.
Je schrijft dat de snelheid afneemt tot 2m/s en dat is natuurlijk volkomen logisch. Maar je zult toch wel moeten weten hoe lang dat duurt, lijkt me. Op een heel gladde baan wordt het ten slotte ook wel een keer 2m/s maar dat duurt langer dan op een stroeve baan.

MBL
zaterdag 15 december 2012

 Re: Beginsnelheid en wrijving 

©2001-2024 WisFaq