Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Dijken bouwen

De afstand die een helikopter aflegt bij het bouwen van een dijk en het ophalen van betonnen blokken is:

a=$\Large\frac{3600}{\frac{1}{6}d+50}$
a is het aantal vluchten per uur
d is de variable afstand van stortplaats tot opslagplaats.

Theoretisch kan volgens dit model het aantal vluchten per uur maximaal 72 worden.

Ik snap niet hoe ze hier aan komen?
Verklaar welk aantal je in de praktijk mogelijk lijkt.
In het antwoordmodel staat 20.
Wat ik ook niet snap...

bouddo
Leerling mbo - dinsdag 11 december 2012

Antwoord

Als d=0 zou worden dan is a=$\large\frac{3600}{50}$ en dat is gelijk aan 72. Maar een afstand van nul is een beetje onzin om te vliegen...

Zonder verdere informatie zou ik niet weten waarom $a=20$ in de praktijk mogelijk lijkt. Misschien dat opstijgen, een stukje vliegen en dan weer landen, en zo al gauw $3$ minuten in beslag neemt... geen idee..

WvR
woensdag 12 december 2012

©2001-2024 WisFaq