Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 69152 

Re: Hoe los ik deze vergelijking op

Je kunt het antwoord nog verder uitwerken. Je weet ook de dat de tweede Reeks (B) 5 punten per vraag oplevert, daarnaast is de maximale score 30. Dus 2a + 5b = 30, En A+B = 12.
Dit maakt a= 10 en b=2.

peter
Student universiteit - donderdag 6 december 2012

Antwoord

Kan natuurlijk ook. Nu werk je met twee variabelen en in de eerste versie met één.
Voor beide methoden zullen er wel liefhebbers zijn.

MBL
donderdag 6 december 2012

©2001-2024 WisFaq