Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kegelsneden en krommen

Stel de vgl op v/d raaklijken.uit Q aan de ellips E, bepaal daarna de de coördinaten v/d raakpunten!
Gegeven: E 3 x2 + 4 y2 = 16. En Q (4,2)

Alvast bedankt!

Dabaut
Overige TSO-BSO - dinsdag 4 december 2012

Antwoord

Start met een willekeurige lijn door (4,2) zoals y - 2 = m(x - 4) en snijd deze met je ellips.
Dit leidt tot een vergelijking van de tweede graad en vanwege het gewenste raken, zal D = 0 moeten zijn.
Enne, lees even door hoe de spelregels zijn! Niet alleen een opgave insturen maar iets van een eigen inspanning laten zien.

MBL
dinsdag 4 december 2012

©2001-2024 WisFaq