Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een vallende steen

Een steen valt naar beneden van een hoogte van 500m daarvoor geldt: y(t)=4,9 t2 ,tenminste zolang de steen nog niet op de grond is gekomen. Hierin is y(t) het aantal meters dat de steen is gevallen na t sec.
a. bereken de snelheid van de steen na 5 sec
b. Bereken de snelheid waarmee de steen op grond terecht komt

a.Ik heb voor de snelheid de afgeleide functie y'(t)=2·4.9t
y'(5)=2·(4.9)(5)=49 m/s
b.als de steen op de grond terecht komt na 500m geldt:
y(t)=500
500=4.9t2
t=-√10 v t=√10 dus na t=√10 sec komt de steen op de grond.
dan is de snelheid: y'(t=√10)=2(4.9)t=√10=31 m/s allen dit antwoord verschilt van het model antwoord zij hebben 500 m/s heb ik iets fout gedaan?

bouddo
Leerling mbo - dinsdag 4 december 2012

Antwoord

Hoe kom je aan die Ö(10) ?? Dat is iets meer dan 3, dus na 3 sec. ligt je steen op de grond! Da's behoorlijk vlot, lijkt me.
In vraag a bereken je nog hoe snel hij valt na 5 seconden. Dan ligt ie volgens jou dus al 2 sec. op de grond!

MBL
dinsdag 4 december 2012

©2001-2024 WisFaq