Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stijgen en dalen

Ik heb gekeken naar een voorbeeld van stijgen en dalen op het domein bij de volgende link:

2. Gemiddelde toename of differentiequotiënt

Ik zie dat men zegt dat de functie eerst daalt en dan stijgt op[1,4] ; moet dit niet [0,4]zijn want op [1,4] zie ik de functie alleen stijgen

bouddo
Leerling mbo - zondag 2 december 2012

Antwoord

Dat denk ik niet. Op 2. Gemiddelde toename of differentiequotiënt zie ik de functie f op het interval [1,4] eerst afnemen en daarna toenemen. Als x=1 dan is y=-3 en als x=2 dan is y=-4 dat lijkt me dalen. Daarna neemt de functiewaarde toe.

WvR
zondag 2 december 2012

©2001-2024 WisFaq