Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lineaire formule

Gegevens l;y= ax-12 m;y: 2ax=3b

voor welke a en b hebben de lijnen L en M hetzelfde snijpunt met de y-as en gaat m door punt (2,12)

Ik begrijp het niet met de A en B in formule moet ik hier mee doorrekenen?

Ar1el
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 december 2012

Antwoord

Vul bij beide vergelijkingen x = 0 in en laat de uitkomsten gelijk zijn.
Vul bij m x = 2 in en laat er 12 uitkomen..
De a en b laat je dus voorlopig gewoon staan en door te doen wat zojuist werd voorgesteld rollen er waarden voor de a en b uit.

MBL
zondag 2 december 2012

 Re: Lineaire formule 

©2001-2024 WisFaq