Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelsel

Veronderstel dat een niet-homogeen stelsel voor 6 onbekenden (6,5,4,3,2,1) en
(1,1,1,1,1,1) als oplossing heeft. Laat zien dat er direct oneindig veel oplossingen zijn.


hoe bewijs je dit ?

m
Student universiteit België - zaterdag 1 december 2012

Antwoord

Je hebt het stelsel $Ax=b$ en twee oplossingen, $x_1$ en $x_2$.
Merk op: $x_2=x_1$ is een oplossing van $Ax=0$, dus voor elke $t$ is $x_1+t(x_2-x_1)$ een oplossing van $Ax=b$.

kphart
zaterdag 1 december 2012

©2001-2024 WisFaq