Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 69095 

Re: Voorwaardelijke kans, gegeven dat zonder teruglegging

Omdat je de kans mee moet nemen dat je eerst 4 keer pedagogen hebt geselecteerd( er staat namelijk gegeven is dat je eerst 4 pedagogen hebt), dus ik dacht (a | b) = (a en b) / b dit is letterlijk de formule die je moet gebruiken a en b dacht ik is 30/96 en b is (70/100)·(79/99)·(78/98)·(77/87)... Zo dacht ik het geleerd te hebben... Maar ik was er niet zeker van!

Lisa
Student universiteit - vrijdag 30 november 2012

Antwoord

A = nummer vijf is een E
B = nummers 1 t/m 4 zijn P.

P(A|B) = P(A en B) / P(B)

P(A en B) = P(P,P,P,P,E) = 70/100 . 69/99 . 68/98 . 67/97 . 30/96
P(B) = P(P,P,P,P) = 70/100 . 69/99 . 68/98 . 67/97

Als dit tweetal op elkaar wordt gedeeld, dan vallen er 4 breuken direct weg en alleen 30/96 hou je over.

MBL
zaterdag 1 december 2012

©2001-2024 WisFaq