Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Veeltermen

Ik heb een veelterm met 2 onbekende en een gegeven hoe los ik dat dan op? Heb op internet gezocht, maar vond er niets over.
xa2-2a-b met als a=2 en getalwaarde is -6. Diezelfde veelterm heeft a=0 en getalwaarde is 3

Mohame
1ste graad ASO-TSO-BSO - woensdag 28 november 2012

Antwoord

Ik zie eigenlijk 3 variabelen, namelijk een x, een a en een b. Het is dus wat vaag, maar qua aanpak is het niet van groot belang.
Als ik de letter x negeer, dan ga je het volgende doen. Je vult a = 2 in en krijgt als resultaat 4 - 4 - b en daar moet -6 uitkomen. Kortom, dan -b = -6 ofwel b = 6.
Daarna vul je a = 0 in en laat er 3 uitkomen. Je krijgt 0 - 0 - b = 3 en dus b = -3.
Deze resultaten zijn dan niet met elkaar in overeenstemming, maar als je de opgave nog even goed naloopt, dan kom je er wellicht uit. Zo niet, dan zien we je wel weer terug.

MBL
woensdag 28 november 2012

©2001-2024 WisFaq