\require{AMSmath} Oplossen van vergelijkingen hallo,kan iemand me helpen want ik snap deze opgave niet,alvast bedankt om me te helpenlos op door de vergelijking uiteen te laten vallencos 3x = cos 2x-cos x Andrie 3de graad ASO - donderdag 23 januari 2003 Antwoord Hoi,Breng eerst alles naar een kant:cos(3x) - cos(2x) + cos(x) = 0Pas Simpson toe op cos(3x) en cos(x)2·cos(3x+x)/2cos(3x-x)/2 - cos(2x) = 02·cos(2x)cos(x) - cos(2x) = 0Zet cos(2x) in de distributiviteit:cos(2x)[2cos(x) - 1] = 0cos(2x) = o <=> x=....2cos(x) - 1 = 0 <=> x=.....De oplossing laat ik aan jou over Koen donderdag 23 januari 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo,kan iemand me helpen want ik snap deze opgave niet,alvast bedankt om me te helpenlos op door de vergelijking uiteen te laten vallencos 3x = cos 2x-cos x Andrie 3de graad ASO - donderdag 23 januari 2003
Andrie 3de graad ASO - donderdag 23 januari 2003
Hoi,Breng eerst alles naar een kant:cos(3x) - cos(2x) + cos(x) = 0Pas Simpson toe op cos(3x) en cos(x)2·cos(3x+x)/2cos(3x-x)/2 - cos(2x) = 02·cos(2x)cos(x) - cos(2x) = 0Zet cos(2x) in de distributiviteit:cos(2x)[2cos(x) - 1] = 0cos(2x) = o <=> x=....2cos(x) - 1 = 0 <=> x=.....De oplossing laat ik aan jou over Koen donderdag 23 januari 2003
Koen donderdag 23 januari 2003
©2001-2025 WisFaq