Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Extrema`s zoeken met parametervergelijking

Hallo
Ik kan maar niet de afgeleide vinden van deze functie om daarna alle extrema's te zoeken... Kan iemand mij helpen?

Bewijs dat alle extrema van f(x)=x+1-m·e·x met m>0 op een rechte liggen en bepaal een vergelijking van deze rechte.

Alvast bedankt!

Evelie
3de graad ASO - zondag 25 november 2012

Antwoord

Als de formule is zoals je hem opschrijft, dan gaat het over niets anders dan lineaire functies!
Er staat dan immers niets anders dan f(x) = (1 - m.e)x + 1
Ik neem dus maar aan dat je bedoelt ex en in dat geval geldt f'(x) = 1 - m.ex

MBL
zondag 25 november 2012

©2001-2024 WisFaq