Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functies

Hoi ik heb een vraag die ik op de toets moet verbeteren waar ik niet weet hoe? omdat ik die fout had.

Tijdens een flinke regenbui stroomt water via een dakgoot in een ton. Het volume water in de ton wordt gegeven door de functie

V{t}=15-(6.5)/(0.2t+0.5) waarbij t is groter of gelijk aan 0

het volume van het water in liter op tijdstip t na het begin van de regenbui.

a. Hoeveel water zat er in de ton bij het begin van de regenbui
b. Vanaf welk tijdstip zit er meer dan 13.5 liter in de ton
c Hoeveel water zit er in de ton na verloop van heel veel tijd. verklaar
algebraïsche

Kunt u me vooruithelpen?

anne
3de graad ASO - dinsdag 20 november 2012

Antwoord

Vooruit!

a. Vul t=0 in.
b. V(t)=13,5. Invullen en de vergelijking oplossen?
c. Als t groot wordt wordt de breuk nul. Dus?

Lukt dat dan? Wat wel en wat niet?

WvR
dinsdag 20 november 2012

©2001-2024 WisFaq