Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lijnsymmetrie

Toon aan dat de grafiek van g(x)=xsin(x) symmetrisch is in de y-as.
ik weet dat je dan f(-p)=f(p) moet gebruiken, maar ik snap niet hoe je dan verder moet.
-psin(-p) = psin(p) verder kom ik niet. Kunnen jullie mij helpen?

S
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 november 2012

Antwoord

Je weet dat sin(-p) = -sin(p).
Dus f(-p) = -p.sin(-p) = -p. -sin(p) = psin(p) = f(p) en dat is alles.

MBL
zaterdag 17 november 2012

©2001-2024 WisFaq