Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontbinden in factoren

Hallo ik weet het antwoord niet van een oefening. Zou je me kunnen helpen?? De vraag is: ontbind in factoren door de gemeenschappelijke factor af te scheiden.
3x(x+1)+6x(x+2)=?
Ik weet wel dat 3x een gemeenschappelijke factor is maar ik weet helemaal niet hoe je het verder moet uitrekenen. Kan je me helpen?? Alvast bedankt!

Kim
2de graad ASO - vrijdag 16 november 2012

Antwoord

Wat dacht je van:
3x(x+1)+6x(x+2)=
3x×((x+1)+2×(x+2))=
3x×(x+1+2x+4)=
3x×(3x+5)

hk
vrijdag 16 november 2012

©2001-2024 WisFaq