Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Punt bepalen van parallellogram

Bepaal de punten D zodanig dat A,B,C,D de hoekpunten van een parallellogram zijn.
gegeven: A=(3,3,3), B=(4,1,1), C=(1,2,-1)

Eigenlijk heb ik geen idee hoe ik dit moet aanpakken. Het zou een driedimensionale vorm moeten hebben maar wat ik gedaan heb is de eerste twee punten(x1 x2)uitgezet tegen elkaar en dan gekeken wat de x1 en x2 is van D vervolgens hetzelfde gedaan met de laatste twee punten (x2 x3) en op die manier D bepaald. Hier kreeg ik dan het punt (2,0,-3)uit. Deze manier klopt natuurlijk niet.
Ik zou graag willen weten hoe het wel zou moeten?

Met vriendelijke groet,

Anonie
Student universiteit - donderdag 15 november 2012

Antwoord

In een parallellogram ABCD geldt toch de vectoroptelling AB + AD = AC.
AB en AC zijn bekend, dus is D te vinden, toch!

Je zou ook met snijpunten van lijnen en vlakken kunnen gaan stoeien, maar dat wordt in elk geval lastiger.

MBL
donderdag 15 november 2012

©2001-2024 WisFaq